Мотофреза Пуберт - опознайте различните модели, за да изберете подходящия

Публикувано: 2023-03-20 06:27:49
Категории: Мотофрези, мотоблокове и мотокултиватори Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

Всяка пролет настъпва време за основна обработка на почвата - задача, която е колкото трудоемка, толкова и ключова за прибирането на богата реколта през следващите месеци. За да си гарантирате качествено фрезоване и култивиране, препоръчваме да инвестирате парите си в мотофреза, която се е доказала във времето. Точно такива са почвообработващите машини Пуберт. В следващите редове ще ви запознаем с основните модели на марката, налични на пазара тази година. 

Фрезоването - за да има реколта, се изисква труд

Няма логика да очаквате богата реколта, ако не вложите усилия в обработката на почвата. Един от начините да намалите физическото натоварване и да повишите производителността си е като купите качествена мотофреза. С нея ще наситите почвата с кислород, ще омекотите твърдите буци и ще успеете впоследствие равномерно да разпределите торовете. Крайният резултат ще бъде плодородна почва, на която може да отглеждате различни култури

френски мотофрези пуберт в магазин коледжиков в софия

Защо да изберете мотофрези Пуберт? 

На първо място това са мотофрези, с които може да изпълнявате основните задачи по обработката на почвата - разрохкване, култивация, подготовка на бразди и т.н. Те са достатъчно тежки, за да не ритат, и същевременно с компактни габарити. Невисоката им цена е допълнително преимущество. Когато избирате някой от моделите Пуберт в онлайн магазин koledzhikov.bg, съобразете се с фактори като размер на площта за обработка, типа релеф и почва, физическа подготовка на оператора и т.н. 

Мотофреза Pubert CompactМотофреза Pubert TerroМотофреза Pubert AroМотофреза Pubert Maestro
двигателPUBERT Rato 210PUBERT Rato 210HONDA GP 160PUBERT Rato 210
мощност на двигателя6.0 к.с.6.0 к.с.5.5 к.с.6.0 к.с.
обем на двигателя212 куб.см212 куб.см160 куб.см212 куб.см
обороти3600 об/мин3600 об/мин3300 об/мин3600 об/мин
широчина на фрезоване64 см90 см90 см65-95 см
скорости1 напред1 напред и 1 назад2 напред и 1 назад2 напред и 1 назад
тегло55 кг55 кг58 кг78 кг

От таблицата може да добиете ясна представа за някои от ключовите разлики между мотофрезите Пуберт. За да бъдем максимално изчерпателни сега ще ви запознаем поотделно с всеки един модел. 

качествена мотофреза пубертМотофреза PUBERT COMPACT - 6 к.с., които може лесно да управлявате 

Оборудвана с мощен двигател, тази мотофреза предлага достатъчно голяма ширина и дълбочина на фрезоване. Управлението й е максимално опростено, като на оператора са предоставени само две предавки. За комфорта му допълнително допринася дизайнът на кормилото. Самата машина има мотички, защитени срещу удар посредством стоманен диск

Мотофреза PUBERT TERRO - 6 к.с. и опционално друг двигател

Мотофрезата Пуберт Теро се предлага базово с двигател RATO 210, но може да бъде оборудван и с двигател SUBARU Robin, който вече ще осигури мощност 6 к.с. и е с обем 169 куб. см. Машината се отличава със завидна широчина на фрезоване (90 см), която може да бъде регулиране. Дълбочината на фрезоване е 32 см. Стартерът е ръчен, а кормилото - регулируемо. 

Мотофреза PUBERT ARO - 5.5 к.с. и 3 скорости

В отличие от предходните два модела, този е оборудван с двигател Хонда GP 160. Мощността на последния е 5.5 к.с., а обемът му - 160 куб. см. Снабден е с въздушно охлаждане. 

Тази компактна мотофреза Пуберт разполага с надеждна скоростна кутия с полимерна обвивка и стоманена пиньон. Тя предлага две предавки напред. Първата е подходяща за обработка на по-трудни за разрохкване почви и е в диапазона от 60 до 80 оборота в минута. Втората е предназначена за подготовка на почвата и е в диапазон от 140 до 160 оборота в минута

Подобна на другите модели на марката, и при тази мотофреза може да разчитате на закалени мотички, които лесно се свалят и поставят. По всяко време може да регулирате дълбочината на фрезоване. Моделът ARO е предвиден за обработка до 32 см дълбочина, има регулируемо кормило и позволява странично управление

Мотофреза PUBERT MAESTRO - 6.0 к.с. и 95 см широчина на фрезоване 

От представените градински мотофрези Пуберт тази има най-голяма широчина на фрезоване и е подходяща за всякакви почви. Оборудвана е с подсилена двойнофункционална шпора и две гуми с размер 400х8. Работи със стандартен двигател Rato 210, въздушно охлаждане и ръчен стартер. Скоростите са три, като може да очаквате производителност на ниво 2500 кв. метра в час.

Чрез избор на предавка и контрол върху газта на двигателя, операторът може да регулира работната скорост. Кормилото е регулируемо и с ергономични ръкохватки. 

Каква марка е Pubert?

Pubert е френски производител на градинска техника с дългогодишна история, която може да бъде проследена до далечната 1840 г. Към днешна дата 60% от продукцията на марката се изнася в 40 страни в цял свят.  

В продуктовия асортимент на Pubert има богат избор на мотофрези, мотоблокове, машини за плевене, косачки за трева, аератори, дробилки за клони и друг тип градински машини за професионална и любителска употреба. 

Други популярни производители на мотофрези 

В магазини Коледжиков предлагаме мотофрези на производители от цял свят. Може да избирате между модели на Green Garden, Agrimotor, Forteco, Loncin, Prisma, Husqvarna, Stihl, Honda, Raider и много други. Те произвеждат мотофрези в различни ценови класове и по оригинална технология. За да купите модел според вашит потребности - т.е. с оптимални параметри, препоръчваме да потърсите професионалното мнение на нашите търговски консултанти и да следите ревютата на нашите клиенти





Полезно четиво: 

Електрически фрези - с какво са по-добри от останалите?

От Болгар, Тракия и Иван Андонов до мотофрезите сега

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание